Familjeteater

Varje år presenterar Sandvikens Teaterförening en familjeprogram med föreställningar i Högbo bruk och Kulturcentrum med hjälp av Göranssonska stiftelserna. Nu är program 2017 spikat. Välkommen många gånger!

JAG RYMMER - 25 maj
Festplatsen Högbo bruk kl 13.00 Fri entré (Barnkalaset i Högbo)

Ett får som känner sig bortglömt och har tråkigt rymmer från sin flock och sitt hägn.
Ingen tycks sakna fåret. Till sist skriver fåret ett vykort till flocken och berättar var det är.
För det värsta är att inte vara saknad av någon... 
Ca: 30 min Ålder: 4-8år 

SNÖVIT - 3 juli
Festplatsen Högbo bruk kl 15.00 Fri entre

I denna föreställning får publiken möta Snövit, prinsen och styvmorsan. Det dyker också upp helt nya spännande karaktärer som frodiga Tant Svea, Allt-i-allon Kluck, en rock´n´rolldoftande fé och så gänget Sköna Sjuan; de där sju som inte trivdes i staden utan bosatt sig i skogen. Spegeln och sanningarna den uttalar har förstås en viktig roll i dramat. Hur ska det gå för Snövit och Sköna Sjuan? Ett musikaliskt och humoristiskt glädjepiller för alla åldrar.  
Ca: 60 min Ålder: 6-10år

DET STORA ÄVENTYRET med Eva Funck & Höna-Pöna - 14 juli
Festplatsen Högbo bruk kl 15.00 Fri entré
.
I det fjärran Honungslandet är alla blommor på väg att försvinna. Hönapöna har fått i uppdrag att ta med sig massor av frön och bege sig dit för att rädda blommorna. Men när hennes stora äventyr precis ska ta sin början är hon försvunnen! Ca: 50 min Ålder: 4-8 år

BABBLARNA - FÖRSTA MUSIKALEN - 9 september
Kulturcentrum - Teatern kl 11.00 & 14.00 Entré 30kr/barn 60kr/vuxen

En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många, många fler. 
Ca: 30 min Ålder: 2-5år 

LUDDE & HANS LILLASYSTER - 4 november
Kulturcentrum - Teaterbruket kl 14.00 Fri entré med biljett.

Hur ska en sätta på sig sina kläder så att det blir rätt? Måste det vara rätt? Och måste alltid den största och starkaste bestämma? Hur känns det att alltid ha en lillasyster hängande efter sig? En lekfull pjäs om igenkänning som handlar om att ta ansvar, att vara syskon, att komma överens och om glädjen att få leka tillsammans.
Ca: 25 min Ålder: 2-5år
Biljett till Ludde hämtas i Kulturcentrums reception fr.o.m 16okt.

OBS! Vi har märkt att tryckfelsnisse har varit i farten på våra affischer och flyers som delades ut i början av sommaren, det rätta datumet för Ludde & hans lillasyster är den 4/11.