Familjeteater

Varje år presenterar Sandvikens Teaterförening ett familjeprogram med föreställningar i Högbo bruk och Kulturcentrum med hjälp av Göranssonska stiftelserna. Nu är program 2018 spikat. Välkommen många gånger.
BESSER OCH WISSER VET BÄTTRE med pantomimteatern - 11 juli
Festplatsen Högbo Bruk kl 15.00 Fri entré
När Besser och Wisser bygger saker behöver de inga ritningar, för de vet ju ändå precis hur man ska göra… eller? Två vänner jobbar med att bygga saker. Och bygga och laga det kan de, men inte det som chefen vill… De bygger in sig i trassliga missförstånd med bråkiga bollar, envisa katter och vilsna känslor.
Ca: 35 min Ålder: 3-103 år

DJUNGELNS HEMLIGHET  med Eva Funck & Hönapöna - 13 juli
Festplatsen Högbo Bruk kl 15.00 Fri entré
Hönapöna och Eva har läst i en gammal tidning att det finns guld i djungeln. Det är gratis och bara att hämta.  Men, när de kommer till djungeln är det inte så enkelt som det först verkade. Var är guldet? Oväntad hjälp kommer från ett lejon, en orm och en loppa. Djungels hemlighet visar sig till slut bli en riktig överraskning.
Ca: 45 min Ålder: 4-8 år

BABBLARNA Första musikalen - 8 september
Kulturcentrum - Teatern kl 11.00 & 14.00 Entré 50kr/barn 100kr/vuxen
En svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter Babblarna. Ni får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram alla Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda. Barnen i publiken får dansa med till ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och många, många fler. 
Ca: 35 min Ålder: 1-5år 

HUNDEN med Dotterbolaget - 29 september
Kulturcentrum - Musikverket kl 15.00 Fri entré
En morgon när Lola och Cous- Cous skall öppna sin kebabvagn får de besök av en mycket ensam hund. Högst motvilligt börjar kvinnorna tycka om den, hunden blir deras vän och förtrogna. Men snart knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov. Hur mycket ska man riskera för att hjälpa? Hur mycket skall man dela med sig och vad kan man kräva när man behöver hjälp?
Ca: 40 min Ålder: 4.8 år