Familjeteater

Varje år presenterar Sandvikens Teaterförening ett familjeprogram med föreställningar i Högbo Bruk och Kulturcentrum med hjälp av Göranssonska stiftelserna. Nu är program 2019 spikat. Välkommen många gånger.
DEN MAGISKA HATTEN - 3 juli
Festplatsen Högbo Bruk kl 15.00 Fri entré
Magiker Malin Nilsson har packat trolleriväskan, kammat glitterridån och putsat sina kängor. Hon är redo att stövla in på scenen och skapa en magiupplevelse tillsammans med dig! Fingerfärdiga trick, hemmabyggda illusioner och roliga mysterium presenteras till ackompanjemang av pianist Olof Löfgren. En interaktiv magiföreställning med hjärtat på det rätta stället och inget tjafs.
Ca: 40 min Ålder: Från 5 år

DET STORA SOPÄVENTYRET - 9 aug
Festplatsen Högbo Bruk kl 15.00 Fri entré
Häng med på en svängig familjemusikal med skräptema. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren äter plastskräp. Ett farligt jättefartyg är nära att krossa dem. Som tur är har de tre vännerna så mycket mod och uppfinningsrikedom att de aldrig ger upp inför motgångarna. De dansar, sjunger och allt slutar i en glad sorteringsfinal tillsammans med publiken. 
Ca: 40 min Ålder: 3-9 år

MIO, MIN MIO - 12 okt
Kulturcentrum - Musikverket kl 12.00 Entré 30 kr 
En musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato.

Alla känner vi till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio bearbetad av Johan Briggert tillåts barnen vara med på scenen, de får – om de vill – repliker, och hjälper hela tiden sagan framåt, men det går naturligtvis lika bra att vara åskådare.  
Publiken får hjälpa Mio och Jum-Jum att undgå spejarna, övertyga svärdssmidaren, ge brödet som mättar hunger, spela flöjt – och framförallt hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato, och befria alla barn som blivit förvandlade till fåglar.  
Ca: 40 min Ålder: 5år